Trots: Marco Haanappel 'Wij zijn een energiek notariaat'

Notariaat 13 juli 2017

VDB mag trots zijn. Wie trots is, mag dat ook laten zien. In deze serie interviews gaan we op onderzoek uit om te ontdekken waar we trots op mogen zijn. Hier lees je artikel 1.

Foto-1.jpg

Marco Haanappel: “Wij zijn een energiek notariaat”
Het notariaat van VDB Advocaten Notarissen is op dit moment het grootste van Zuid-Oost Nederland. Dit succes komt niet zomaar uit de lucht vallen, dus we lichten graag toe waar dit vandaan komt. Aan het woord Marco Haanappel, notaris en vennoot bij VDB.

Waar komt het succes vandaan?
“We werken ongelooflijk hard aan de mentaliteit die we nastreven”
Het is hard werken om een bepaalde belofte waar te maken, al helemaal als organisatie. Je hebt immers met meerdere personen te maken, niet met een individu. Je kunt als organisatie wel proberen een bepaalde mentaliteit naar buiten te brengen, maar als een
organisatie deze mentaliteit intern niet waarmaakt, dan ben je niet geloofwaardig. We streven naar deze werkhouding en daar werken we ontzettend hard aan. Zo maken we onze belofte ook waar, en dat verklaart ons succes.

Foto-2.jpg
Wat is die mentaliteit dan?
“Het draait uiteindelijk allemaal om samenwerking”
Er zijn drie kenmerken in ons DNA die ons dagelijks bezighouden in de manier waarop wij samenwerken met elkaar. In volgorde:
1) client op nr 1;
2) samen elkaar beter maken, en
3) plezier, plezier, plezier.

Het wordt niet zo snel gezegd, maar wij vinden echt dat ons vakgebied teamwork vereist. Wij zijn een multidisciplinair team, ieder heeft zijn eigen vakgebied en specialisatie. Bij elke cliënt komen er verschillende vraagstukken op hun pad, en daar komen ook verschillende disciplines bij kijken. Het is begrijpelijk om te denken dat je die cliënt zelf het beste kunt helpen en hem zo bij je wilt houden, maar dit is niet altijd het beste. Daarom ‘schuiven’ we onze collega’s naar voren wanneer een bepaald vraagstuk een andere expertise verlangt. Bij complexe vraagstukken steken we gewoon onze koppen bij elkaar om met de beste oplossing te komen. Samenwerken is niet altijd makkelijk, maar als het goed lukt dan profiteert je cliënt daar zo ontzettend veel van. Dat komt uiteindelijk terug bij ons in hoge klanttevredenheid en mooie resultaten.

Foto-3.jpg
Waar ben je trots op?
“Iedereen helpt elkaar om samen beter te worden”
Dat is een houding die zeer belangrijk is om te bewerkstelligen én te onderhouden, maar als het je lukt om het belang van de cliënt écht voorop te stellen, dan heb je als organisatie een zeer gezonde propositie en boek je snel successen bij je cliënten. Zo spiegelen we elke uitkomst van ons werk bij een collega. Dit doen we niet alleen voor controle, maar ook door kennisdeling. Er komt altijd iemand bij je zitten om je te helpen. Aktes en ander werk worden gecontroleerd. Niet om fouten te ontdekken maar om van elkaar te leren. Het verbetert de kwaliteit van ons werk aanzienlijk. Daarnaast houden we zeer regelmatig een vaktechnisch overleg voor kennisdeling en uitwisseling van ervaringen. ‘Samen elkaar beter maken’ staat bij ons hoog in het vaandel, en ik ben trots dat het ons lukt én dat het zijn vruchten afwerpt.

Wat kenmerkt jullie notariaat?
“Proactiviteit is een resultaat, geen streven”
Het resultaat van onze mentaliteit is dat we proactief kunnen zijn naar onze cliënten. Omdat we vaak overleg plegen en omdat onze cliënten bij meerdere mensen aan tafel komen, kennen we elkaars klantenportefeuille en dat zorgt ervoor dat we tijdig risico’s of kansen kunnen spotten.

Foto-4.jpg

Wat zijn jullie uitdagingen in de toekomst?
“Toonaangevend kwalitatief zijn en blijven is natuurlijk onze prioriteit.”
Blockchain is uiteraard een uitdaging die ons dagelijks bezighoudt. Het is een onvermijdelijk toekomstbeeld dat een deel van ons werk door blockchain wordt ‘overgenomen’, dus houden we ons bezig hoe we dit gaan integreren in ons notariaat. Automatisering is heel
belangrijk voor mensen, maar we geloven ook dat er zonder persoonlijk advies veel valkuilen niet worden belicht, en we willen niet dat onze cliënten hierdoor risico lopen.

Nog iets toe te voegen?
“Een notariaat met pit”
Dit notariaat heeft een bepaalde x-factor, dat werkt natuurlijk ook in ons voordeel. We werken dagelijks vol passie met elkaar samen. Iedereen kan hier zichzelf zijn en er wordt ook een hoop gelachen. Die energie kun je echt voelen wanneer je door onze gangen loopt.
Iedereen loopt bij elkaar naar binnen, hebben besprekingen onderweg van het ene naar het andere kantoor. Het pand werkt ook ontzettend mee: het heeft een vooruitstrevend en transparant karakter. Dat motiveert ons met elkaar in contact te blijven en toekomstgericht en innovatief te werken. Het staat hier nooit stil.

Foto-5.jpg

 

Terug

40 Adviseurs
mensen met vakkennis